Wanderlust Tee

The World Can Be An Ugly Place

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 21.13.51

På 24 timer, især på fredag den 13., mistede vi mange menneskeliv. I Beirut, Paris og Baghdad angreb terrorister et travlt marked, blandt andet en café og koncert i nattelivet, og en begravelse. Det er højst sandsynligt samme bagmænd der står bag det hele. Død og ødelæggelse, frygt og sorg. Chok. Had og vrede. De angreb de værste steder. De åbne steder, hvor man burde føle sig i sikkerhed. Skød iskoldt uskyldige mennesker, og sprængte andre i døden. Mennesker der havde travlt i hverdagens handler på markedet, mennesker der var ude og nyde livet med musik og venner, mennesker der sørgede til en begravelse. Og de siger, at det kun er begyndelse. De prøver at gøre os bange. Hele verden er i sorg. En dansk politiker har endda udtalt, at det nu er tid til, at give tilbage af samme skuffe: Vi må bombe, også de civile, børn og kvinder, siger han. Han opfordrer til massemord mod uskyldige mennesker, der ALDRIG har bedt om, at blive en del af denne krig, lige som de mennesker der døde i Paris ikke har gjort det. Da jeg skulle med toget lørdag formiddag var jeg bange. Og det er dét bagmændene vil have. Det er dét, der ikke må ske. De skal ikke ødelægge os, de skal ikke skabe frygt, de skal ikke have lov til, at gøre os så vrede så vi gør det samme mod andre uskyldige mennesker. Jeg er ked af det, jeg er ulykkelig, som så mange andre er. Verden kan være så grimt og frygteligt et sted, og mennesker kan være så gennemgribende ONDE, at det næsten ikke er til at holde ud. Samtidig med, at jeg følte en kæmpe sorg, vrede og frygt, følte jeg også en taknemmelighed for at være i live. For at være sikker, for at kunne se mine elskede hver dag. For at have tag over hovedet, for at have en varm seng og altid mad på bordet. Lige pludselig så alle mine problemer så små ud. Lige pludselig blev det DYBT latterligt, at jeg klager over lange dage på arbejdet, ingen penge til et par støvler jeg ønsker mig, klager over at det er regnvejr. Lige pludselig blev man en del af noget der er større end én selv, noget vi skal stå for sammen. Man ved aldrig hvornår det hele ender. Verden er også så utrolig smuk, og det bedste vi kan gøre for, at hylde og mindes alle de uskyldige folk der har mistet deres liv, og alle dem der stod dem nær som har mistet en lille del af sig selv, er at nyde hvert et øjeblik jeg og mine elskede er i live og er sammen, og ALDRIG tage en dag for givet.
/
In 24 hours, especially Friday the 13th, we lost too many human lives. In Beirut, Paris and Baghdad terrorists attacked a busy market, a café and concert in the night life and a funeral. It is most likely the same people behind it all. Death and destruction, fear and grief. Shock. Hatred and anger. They attacked on the worst places. The open places, where people should feel safe. Cold as ice they shut innocent people and blew others in to death. People who were busy with trades on the market, people who were out and enjoying life with music and friends and people who grieved at a funeral. And they tell us this is only the beginning. They are trying to scare us. The whole world is in grief. A Danish politician even said that it is now time for revenging by doing the same: Bombing the civil, also women and children, he says. He tries to convince us to mass murder of innocent people who have NEVER asked to be a part of this war, just as little as the people who died in Paris did. When I was going to take the train on Saturday morning I was scared. And that is what they want. That is what can not happen. They are not going to destroy us, they are not going to plant fear, they are not going to make us so angry that we do the same to other innocent people. I am sad, I am unhappy as so many others are. The world can be such an ugly and horrible place and people can be so completely EVIL that it is almost impossible to stand. While I felt a huge grief, anger and fear, I also felt happy to be alive. To be safe, to see my loved ones every day. To have a roof over my head, ti have a warm bed and always have food on the table. Suddenly all my problems seemed so small. Suddenly it has become INCREDIBLY ridiculous that I complain over long days at work, no money for a pair of boots I am wishing for, complain that it is raining. Suddenly we all became a part of something begger than ourselves, something we have to stand for together. You never one when it all ends. The world is also such a beautiful place and the best thing we can do to pay tributes to all the innocent people who have lost their lives, and all the people close to a love one who has passed, is to enjoy each moment we and our loved ones have together and NEVER take a day for granted.

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 23.04.24

4 kommentarer

  • Stråmænd Nej Tak og terror-relativisme nej tak

    Det er altså noget sludder, når du fordrejer Søren Espersens udtalelser. Han sagde ikke et ORD om at vi skulle bombe civile, “kvinder og børn”, og han opfordrer netop IKKE til det du påstår – “massemord mod uskyldige mennesker”. Han gør præcis det modsatte. Han opfordrer til at vi skal ramme og målrette vores angreb mod terroristerne, men at terroristerne fra islamisk stat ikke skal kunne bruge menneskelige skjold og derved være sikre på, at vi ikke prøver at få ram på dem.

    Espersen blev spurgt af en journalist, om vi så også skal bombe der, hvor der er civile og børn. Det er ikke noget han siger. Men han siger, at vi skal målrette vores angreb mod terroristerne, men at vi også skal bombe dem selvom vi risikerer at ramme nogen vi ikke ønsker at ramme. Og ja, det er barsk – men det er krig også. Kunne vi have vundet krigen mod Nazi-tyskland uden at bombe Tyskland – der hvor der også var kvinder og børn? Nej, det kunne vi ikke. Faktum er, at når vi i dag prøver at ramme islamisk stat og islamiske terrorister, så risikerer vi ALTID at ramme mennesker vi ikke ønsker at ramme. Men det er MEGET anderledes end din ondskabsfulde stråmand og grove manipulation og smagløse relativeren med terroristernes målrettede massemord.

    Bare fordi andre venstreorienterede og at det er på mode blandt venstreorienterede DR-ansatte, at hade DF og uden at skamme sig manipulere med og fordreje det som en person som I hader så meget – Søren Espersen – siger, så behøver du vel ikke også gøre det?

    Jeg synes du bør skrive en opdatering til dit indlæg, hvor du undskylder din grove stråmand og usmagelige uunderbyggede påstand. Bare fordi ANDRE har udlagt det han rent faktisk sagde og mener, så er det tilladt at tænke selv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg fordrejer ingenting. Som du selv skriver, så siger han netop JA til, at vi også må bombe hvor vi kan risikere at ramme civile. Og her har vi to meget forskellige synspunkter – du skriver at det er barsk, men nødvendigt, og at “sådan er krig”. Jeg mener ikke der er nogen som helst undskyldning for, at bombe på civile, og derfor mener jeg også det ville være massemord. Jeg sammenligner det dog på ingen måde med de ekstremistiske terrorister, der iskoldt stod og skød på folk der var ude fredag aften. Det er ikke fair at civile skal dø pga. krig. Så nej, jeg mener ikke han gør det modsatte. Han udtaler direkte: “Vi bomber nu ikke der hvor der er civile – men det er vi nødt til at begynde på”. Han bliver herefter spurgt: “Men hører jeg dig så sige vi skal til at bombe steder hvor der er kvinder og børn?”, hvortil han svarer: “Ja, selvfølgelig. Det bliver vi da nødt til når det er der IS-krigerne er.” Igen: Du har en MEGET anderledes holdning til dette – jeg mener ALDRIG det er okay at bombe hvor der er uskyldige.

      Jeg synes det er meget voldsomt at kalde min udtalelse for en “ondskabsfuld stråmand”, og påstå at jeg manipulerer med hans udtalelser. Han har direkte sagt, at vi må bombe hvor der er civile. Derfor mener jeg ikke, at jeg har manipuleret noget. Og det, at du mener jeg relativerer det til terroristernes massemord er noget DU antager. Det mener jeg ikke skal sammenlignes, men jeg sammenligner det, at det i begge tilfælde, i Paris er det desværre allerede sket, vil gå ud over uskyldige, civile mennesker. I min verden er intet menneskeliv ligegyldigt, og jeg kan på ingen måde sætte mig ind i, at man kan få sig selv til med fuldt overlæg at dræbe civile. Hverken som terrorist eller når man smider bomber.

      Desuden synes jeg du er hurtig til, at antage at jeg ikke har sat mig ind i tingene, og blot tror på alt jeg læser, ej heller tænker selv. Det er jo sådan set ikke noget du kan vide noget om, og jeg sætter mig altid grundigt ind i tingene før jeg kommenterer på dem, ISÆR på min blog, da jeg ikke vil have kæmpe politiske diskussioner her. Men i denne sag følte jeg udtalelsen var så uhyggelig at jeg var nødt til, at kommentere på den. Dette indlæg var i øvrigt ikke en hetz mod Espersen, men en kommentar til de forfærdelige hændelser der sker i verden lige nu, og hvor tragisk det er med alle de menneskeliv der er gået tabt.

      Til slut vil jeg også lige sige, at jeg synes det er dybt åndssvagt at påstå, at jeg gør det, fordi det er på mode – må man nu ikke have en venstreorienteret mening, uden man har den bare fordi alle de andre har den? Det er et useriøst argument, da du med dette antyder at jeg simpelthen er så uintelligent og tænker så lidt selv, at jeg i mine politiske holdninger, og holdninger om mennesker generelt, bare følger de andre. Og det synes jeg faktisk er useriøst og ikke særlig gennemtænkt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stråmænd Nej Tak

    Kære Nora

    Ser ud som on du har glemt at offentliggøre mit svar/kommentar til dig.

    Er der en grund til det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fordi du bliver ved med at beskylde mig for ting jeg absolut ikke har gjort – og prøver at flytte min holdning. Du har én mening og jeg har en anden – og jeg synes det er nogle usmagelige ting du anklager mig for. Og det gider jeg ærlig talt ikke spilde min tid på at diskutere.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wanderlust Tee