Down To Earth Romper

Carrot-Ginger-Coconut Soup

IMG_4796

Denne lækre suppe skrev jeg om i forgårs i mit nyeste My Day In Food indlæg. Det er en suppe jeg som 17-årig fik i Berlin med nogle venner. Vi elskede den SÅ meget og jeg har siden prøvet at rekreere den, men kunne ikke helt finde det der manglede. For nogle år tilbage fortalte én af dem der var med, at det var kokosmælk. Dette var første gang jeg selv prøvede at lave den med kokosmælk og den var PERFEKT! Desuden er den sund, hurtig og nem. Det bliver ikke sidste gang jeg laver den! Her har I opskriften:

Ingredienser (til 2-3 personer):
450 g gulerødder
150 g sød kartoffel
1 stort, el. 2 små, løg
4 fed hvidløg
4 spsk ingefær
1 lime
7,5 dl grøntsagsbouillon
200 g kokosmælk
salt
peber
olie

Fremgangsmåde:
Skræl gulerødder og de søde kartofler og skær dem i skiver. Svits dem på panden i 10 min. Hak/blend løg, hvidløg og ingefær og svits det sammen med gulerødder og søde kartofler i 5 min. Tilsæt derefter grøntsagsbouillonen og lad det simre under låg i 20 min. til gulerødder og de søde kartofler er helt møre. Tag det af varmen og blend det til det er helt cremet. Sæt det derefter på lav varme igen og tilsæt kokosmælken (husk at røre den rundt først så den er lækker cremet), limesaft og smag til med salt og peber.

——–

I wrote about this delicious soup two days ago in my newest My Day In Food entry. It is a soup I tasted in Berlin with some friends when I was 17. We loved it SO much and I have since tried to recreate it, but could not quite find what was missing. A few years ago one of the people who were also in Berlin that it was coconut milk. This was the first time I tried making it with coconut milk myself and it was PERFECT! It is also healthy, fast and easy. It will not be the last time I make this! Here is the recipe:

Ingredients (for 2-3 people):
450 grams carrot
150 grams sweet potato
1 big or 2 small onions
4 cloves of garlic
4 tablespoons ginger
1 lime
7,5 dl vegetable broth
200 grams coconut milk
salt
pepper
oil

Method:
Peel the carrots and sweet potatoes and cut them up. Let them roast on the pan for ten mins. Chop/blend the onion, garlic and ginger and roast it along with the carrots and sweet potatoes for five mins. Add the broth and let it simmer under the lid for 20 mins until the carrots and sweet potatoes are completely soft. Take it off the heat and blend until it is completely creamy. Add it on the heat again afterwards and add the coconut milk (remember to stir the milk before so it is nice and creamy), the lime juice and taste it with salt and pepper.

Signatur 2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Down To Earth Romper