Wildfox Bandana Jumper

The Struggles of Going From Long To Short

Skærmbillede 2016-01-26 kl_Fotor_Collage

Jeg vil ikke lyve, det er jo for dælen ikke nemt at klippe alt sit blonde, tykke, bølgede hår af! MEN jeg ville gerne – jeg fortryder ikke! Og alligevel. Det er svært at forklare, måske er det kun jer der har prøvet det, der helt forstår det. Jeg har længe villet prøve en helt kort page, for sidst jeg blev klippet turde jeg ikke få det så kort, som jeg egentlig ønskede. Så denne her gang gjorde jeg det.
Det har ført til nogle blandede reaktioner, som nævnt, men ikke kun udefra, også, og nok måske mest overraskende, fra mig selv. Reaktionerne udefra, derimod, har ikke været overraskende: “Åh nej, dit lange hår!”, “hvordan tør du?”, “hvor er det ærgerligt”, “du er helt klart pænest med langt hår”, og så er der en del, der begynder at fortælle at de ikke selv kan få langt hår. De reaktioner var meget forventede. For de kommer altid, og jeg har vænnet mig til dem, selvom jeg måske ikke synes det er de fedeste reaktioner. Mine svar er oftest: “Det vokser ud igen”, “jeg havde bare lyst” og “hvorfor skal jeg have langt hår bare fordi dit hår ikke bliver langt?”. Og det betyder egentlig ikke så meget, om der er nogle der synes det lange er pænere, for det må de jo gerne synes. Der er selvfølgelig også flertallet, som er vildt cool og bare roser det!
Men det der betyder noget for mig er, om jeg selv kan lide det – og jeg elsker det her hår! Så det er intet problem – problemet, hvis man kan kalde det dét, er i mit eget hoved: I dag havde jeg for første gang en krise over det. En krise hvor jeg kigger på alle billederne af mig selv på instagram med mit lange, blonde hår, en virkelig dårlig hårdag, hvor jeg føler at jeg er grim uden mit lange hår, hvor jeg ikke føler mig smuk, sexet eller feminin mere. Og dét er jo netop en af grundene til, at jeg bliver klippet! Jeg vil IKKE defineres af langt, lyst hår, jeg vil ikke bruge det som mit eneste værktøj til, at give mig selv selvtillid, jeg vil ikke bruge det som “skjold”, og slå det ud på dage hvor jeg har dårlig selvtillid. Jeg vil gerne rocke det og påskønne det, men jeg vil ikke være afhængig af det for at føle mig smuk! Jeg gør det for at udfordre mig selv, min selvtillid, jeg gør det for at føle mig modig, for at tage røven på folk og fordi jeg har lyst!

/

I do not want to lie, it is obviously not easy cutting all your blonde, thick, wavy hair off! BUT I wanted to – I do not regret it. But still. It is hard to explain, maybe it is just you who have actually tried it who will understand. I have been wanting to try a short bob for a long time, because last time I had a big cut I did not have the balls to get it as short as I actually wanted. So this time I did.
It has lead to some mixed reactions, as mentioned, but not just form the outside, also, and the most surprising, from myself. The reactions from others, on the other hand, have not been surprising: “Oh no, your long hair”, “how do you dare?”, “it is so sad”, “you are definitely prettier with long hair”, and then there are the ones who start to tell me that they can not get long hair themselves. Those reactions were completely expected. Because they always come and I have gotten used to them even though they may not be the nicest reactions. My answers are most often: “It will grow out again”, “I just wanted to” and “why does my hair have to be long just because your can not grow long?”. And it honestly does not mean a lot if some people like the long hair better because they are surely allowed to. Of course, the majority are so cool and just tell me how good they think it looks!
But what means something to me is if I like it myself – and I love this hair! So that is no problem – the problem, if you can call it that, is in my own head: Today, for the first time, I had a crisis over it. A crisis where I look at all the photos of myself on instagram with my long, blonde hair, a really bad hair day, where I feel ugly without my long hair, where I do not feel beautiful, sexy or feminine anymore. And that is exactly one of the reasons for why I got a haircut! I do not want to be defined by long, blonde hair, I do not want to use it as a shield and have it loose on days where my self confidence is low. I want to rock it and appreciate it, but I do not want to be depending on it to make me feel more confident! I do it to challenge myself, my self confidence, I do it to feel more brave, to surprise people and because I want to!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wildfox Bandana Jumper