Apple Juice With Ginger & Blueberry

Am I A Grown Up Now?

IMG_4698

Jeg har tusindvis af tanker lige nu, som jeg prøver at få styr på, men det er umuligt. Jeg skriver dem derfor her. Dette indlæg er meget personligt, men jeg håber nogle af jeg kan genkende de følelser jeg går rundt med. Senere i dag kommer der et meget mere super-lige-til outfitindlæg. Men indtil da er her alle mine dilemmaer og forvirrede tanker:

Min skønne lillesøster og to skønne veninder har inspireret mig og fået mig til at tænke. Min lillesøster har sovet her og er netop gået i skole og inden da talte vi om når hun skal flytte hjemmefra og hvordan hun vil læse videre fra gymnasiet. Og det fik mig til at tænke på, hvor jeg er nu og hvordan det var dengang man var 18 og havde så mange drømme og hele livet foran sig. Nu skal det ikke lyde som om jeg er vildt gammel, men det sted jeg er nået til får mig da til at tænke over, hvad jeg egentlig vil nå.

Lige i øjeblikket er jeg meget glad og lykkelig. Jeg er færdiguddannet, jeg har verdens bedste kæreste, jeg har allerede et fast fuldtidsjob der venter i en skøn vuggestue, jeg skal snart flytte i en større lejlighed (når vi har fundet én!) og jeg har den bedste familie man kunne ønske sig. Det hele går så stærkt og dette år er fyldt med nye ting. Men samtidig med alt lykken og alle forandringerne, er jeg også bange og forvirret.

Jeg er færdiguddannet og starter i fast job?! Hvad skal man egentlig tænke om det. Er jeg så voksen nu, eller hvordan? Har jeg i virkeligheden været voksen længe? Eller begynder det først rigtigt, nu hvor jeg er færdig med SU, studiebolig, fredagsbar og at vaske tøj hos mor? Jeg føler mig ikke voksen. Overhovedet. Hvad med alle de planer og drømme jeg har? Kan jeg egentlig nå dem? Har jeg råd til dem og er de overhovedet realistiske?

Jeg har altid haft så mange ting jeg troede jeg skulle, men nu er det som om det snævrer mere og mere ind. Jeg vil for eksempel gerne arbejde som pædagog i mange år, men jeg vil også gerne lave noget andet, noget kreativt der har med makeup eller mode at gøre. Jeg vil gerne bo i en lækker lejlighed i Danmark, men jeg vil også gerne til London at bo, helst også Australien og Hawaii. Jeg vil gerne bo på landet med 100 dyr og gamle biler. Og så skal jeg jo også have børn snart, for dem vil jeg gerne have tidligt.

Men hvor er det lige alt det skal passe ind henne? Jeg håber, jeg kommer til at elske mit job så meget og være glad hver gang jeg står op og skal på arbejde, men samtidig skræmmer det mig sindssygt meget, for hvad hvis jeg bliver så glad for det så det er det eneste jeg når. Og er der overhovedet noget galt i det? Hvis man er lykkelig og tilfreds der hvor man er, hvorfor så rykke sig?

Det der stresser mig mest er at jeg gerne vil bo i udlandet. Jeg synes simpelthen livet er for kort til, at bo ét sted i ét land – verden er kæmpestor! Jeg skal da rundt og se den, ikke bare på en ferie, jeg skal leve i den og opleve den. Men skal jeg så sige mit job op når den tid er? Og hvis jeg får børn, er det så hensigtsmæssigt at flytte rundt i verden? Skal det så være når de er små eller store? Og hvordan kan jeg bruge min uddannelse i andre lande? Skal jeg så til at læse en helt anden uddannelse først?

Måske glemmer jeg alle mine drømme når jeg får børn. Jeg har hørt fra så mange at hele ens liv og livssyn ændrer sig. Måske tager jeg mig til takke med at bo i ét land med ét job resten af mit liv. Men det har jeg ikke lyst til! Jeg elsker hvor jeg er nu, men jeg elsker ikke tanken om aldrig at prøve noget andet. Og nu hvor jeg starter på arbejde træder alle de tanker for alvor ind.

Please, hvis I ved mere end jeg, kom med jeres tanker og oplevelser. Hjælp mig! Bliver det bedre? Skal man vinke farvel til tusind drømme? Hvad har I sagt farvel til, hvad har I lært?

Hvilke veje skal jeg gå i livet og hvilke døre lukker jeg når jeg åbner nogle andre?

——–

I have thousands of thoughts right now and I am trying to get a hold of them, but it is impossible. Therefore I am typing them down here. This entry is very personal, but I hope some of you will recognize the feelings I am having right now. Later today I will post a much more super-easy-going outfit entry. But until then here are my dilemmas and confused thoughts:

My amazing littlesister and two amazing friends have inspired me and made me think. My littlesister has slept over and has just gone to school and before that we talked about when she is moving out and how she wants to study after the gymnasium (Danish school system). And that made me think about where I am now and how it was back when I was 18 and had so many dreams and my whole life in front of me. Now, I do not want it to sound like I am way old, but the place I have reached now does make me wonder what I am actually going to do.

These days I am very happy and excited. I finished my Bachelor, I have the world’s greatest boyfriend, I already have a permanent fulltime job waiting for me in a lovely day care center, I am moving to a bigger place (when we find one!) and I have the best family I could ever wish for. Everything is going so fast and this year is full of new things. But at the same time as all this happiness and all the changes I am also confused and scared.

I finished my education and am starting a permanent job?! What am I going to make of that. Am I a grown up now, or how does it work? Have I actually been a grown up for a long time? Or is it just beginning now that I am done with study loans, study apartment, Friday bar and doing laundry at mum’s? I do not feel grown up. At all. What about all the plans and dreams I have. Do I even have time for all of them? Can I afford them and are they even realistic?

I have always had so many things I thought I was going to do, but now it feels like it gets narrowed down little by little. For example, I want to work as a pedagogue for many years, but I also want to do something else, something creative that has something to do with makeup or fashion. I want to live in a luxurious apartment in Denmark, but I also want to live in London, possibly also in Australia and Hawaii. I want to live outside of the city with a 100 animals and old cars. And then I also want to have kids soon, because I want them early.

But where am I going to fit all that in? I hope I will love my job so much and be so happy every day when I wake up and am going to work, but it also really scares me insanely much because what if I love it so much that it is the only thing I will do. And is that even a bad thing? If you are happy where you are, why change then?

What stresses me the most is that I want to live in another country. I seriously think life is too short to live in ONE country – the world is huge! I am going to see it, not just on a vacation, I am going to live in it and experience it. But am I going to quit my job when that time comes? And if I have kids, is it even appropriate to move around in the world? Is it best when they’re young or a little older? And how can I use my education in other countries? Do I have to study something entirely different first then?

Maybe I will forget about all of my dreams when I have children. I have heard so many people say that your entire life and life perception changes. Maybe I will settle for living in one place with one job for the rest of my life. But I do not want to settle! I love where I am right now, but I do not love the thought of never trying something else. And now that I am starting a job all hose thoughts become overpowering.

Please, if you know better than me, share your thoughts and experiences. Help me! Does it get better? Do we have to wave goodbye to thousands of dreams? What have you said goodbye to and what have you learned?

Which paths should I take in life and which doors close when another opens?

Signatur 2

6 kommentarer

  • Ida

    Jeg kan så meget følge dine tanker, har selv mange af de samme tanker.. Det er så underligt, at stå og være færdig med sin uddannelse og have et fast job. Det er underligt at tænke på hvis man så aldrig mere skal rykke sig i livet, eller opnå andre ting.. Når jeg er på arbejde, tænker jeg ind imellem “åhh nej, det er mig der er den voksne her, hvordan skal jeg dog takle det hele, jeg ved jo ikke noget, jeg er jo slet ikke så voksen, eller er jeg?”.
    jeg står et sted i livet hvor jeg på nogle punkter føler mig voksen, men på andre føler mig virkelig uerfaren og forvirret..
    Jeg vil dog sige, at mine tanker faldet lidt mere på plads efter jeg er startet på fast arbejde. Jeg er blevet mere opmærksom på, at tage dagene en dag af gangen og tænke, at jeg må tage tingende som de kommer. Hvem ved måske opstår der en dag en mulighed eller en oplevelse man bare ikke kan sige nej til, eller man finder frem til noget man bare skal opleve, men jeg har besluttet at tænke det på den måde, at så må jeg tage det når det kommer! Jeg synes nemlig også det ville være ærgerligt hvis den fremtid jeg jo ikke ved hvordan kommer til, at se ud endnu, skal fylde så meget at jeg ikke kan nyde eller være stolt over der hvor jeg er nu og hvad jeg hidtil har opnået og oplevet! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak for din kommentar søde Ida! Det er så hyggeligt at du følger lidt med (:
      Er lettet over at høre at andre har samme tanker som mig. Og jeg er også ret lettet over at høre at det bliver bedre når man starter. Det er jo nok også et eller andet sted en nervøsitet for at starte på noget hvor man, som du skriver, pludselig er den voksne og der forventninger til én.
      Jeg tror det er en rigtig god måde at tænke på, som jeg selv skal lære at følge. Det du skriver med, at man ikke skal bekymre sig så meget om alt det ukendte i fremtiden så man ikke nyder og er stolt af der hvor man er nu og hvad man har opnået – for vi er faktisk ret seje at have afsluttet en uddannelse og fået job (;

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ida

      Du er bestemt ikke alene, tror der er mange der har det på samme måde! Og ja vi er så, og det skal vi helt klart lige huske, at stoppe op en gang imellem og være stolte af! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, lige præcis! (: Igen, tusind tak for din kommentar!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    Kære Nora
    Det er et super godt indlæg , det har også fået mig til at tænke. Det med at blive voksen hvad er det for en størrelse nogen gange føler jeg mig heller ikke særlig voksen ved godt alderen siger noget andet, men jeg tror man bare skal være som man nu en gang er og ta den derfra. Med hensyn til job og fremtid tror jeg også det er det letteste báre at tage tingene som de kommer, så hvis du om nogle år har brug for at tage ud og rejse så gør det og uanset om børnene er store eller små følg de jo bare med med glæde. Og jeg er sikker på du altid vil kunne finde et job et andet sted eller når du kommer retur. Jeg tror vi nogen gange bare er for bange for at være impulsive, jeg mener hvis man virkelig brænder for noget så er dét bare om at gøre det så når bliver gamle ikke sidder tilbage med den følelse af at det var trist man ikke oplevede de ting man gerne ville mens man kunne. Håber det gav bare en smule mening kh og knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak søde Hanne! Det er jeg så glad for du synes. Alder er kun et tal! Det er rart at høre at du stadig ikke altid føler dig voksen, jeg håber jeg vil have det på samme måde! Det er rart at høre at du synes det er en god idé at rejse og også at børnene med glæde følger med! Der er mange der siger at jeg skal sætte de ting på standby til børnene er store, men jeg synes måske ikke man behøver vente og tror sagtens man kan udleve sine drømme sammen med sine børn, og det gør det endda sikkert bedre at de er med!
      Jeg vil virkelig huske hvad du har skrevet! At man skal springe ud i det man brænder for! (:
      Tak igen søde Hanne, er så glad for din kommentar! Knus!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Juice With Ginger & Blueberry